Ramon Garcia i Soler

Director

Ramon Garcia és un compositor i director d’orquestra de renom internacional que compta amb més d’un centenar de composicions.

Nascut el 1971 es graduà en composició i guitarra en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant amb els mestre José Tomás i J. Enric Canet realitzant diversos cursos amb D. Russell, L. Brouwer i J.L. González entre altres, alhora que assisteix a diferents seminaris de direcció, educació musical i música per a cinema de José Nieto, Roque Baños, Claudio Ianni o Lucio Godoy entre altres.

Com  a compositor té en el seu catàleg més d’un centenar d’obres de diferents gèneres i estils havent realitzat enregistraments i orquestracions per a distints mitjans audiovisuals. Ha col·laborat en orquestracions de pel·lícules com “Atrapa la Bandera”, “Plan de Fuga”, “Capitán Trueno” o “Pasaje al amanecer”,  entre altres. En aquest camp també ha elaborat les suites per a concert de pel·lícules com “Abre los ojos” (A. Amenábar-M. Marín), “La Dama Boba” (L. Ivars), “Atrapa la Bandera” (D. Navarro), “Blasco Ibáñez” (g. Berlanga- Suburbano), etc. Participa activament com a director, orquestrador i arrangista en el FIMUCITÉ (Festival Internacional de Música de Cine de Tenerife).

Les seues obres han estat interpretades per formacions i solistes de renom d’Espanya, França, Cuba, Argentina, EEUU, Holanda, Bèlgica o el Japó. En l’Auditori Nacional , dins del cicle “El primer Auditorio” de la Fundació Piú Mosso, va estrenar la seua obra TELAM l’octubre de 2016, i el 2017 estrenà en el City Hall de Hong Kong la seua Fantasia espanyola per a clarinet baix i marimba Farnese Bridge amb el duo Antwerp i la Hon Kong Festival Wind Orchestra.

Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen el Font de Anta de Sevilla, Euterpe i Hermes de la FSMCV, la nominació als Hollywood Music in Media Awards (2014) i la Medalla d’Or en els Global Music Awards (2015) en EEUU, ambós pel seu reconegut Concert de Marimba i Orquestra.

En el seu catàleg simfònic podem destacar les seus obres Oryza (encàrrec del Certamen Internacional vila d’Altea 2016), Díptic de cordes (2001), Scherzo i Rondó per a clarinet i orquestra de cordes (2004), i el seu conte musical El abejaruco y el fuego (2000).