Marta Sol

BAILAORA

Bailaora amb una ampla experiència professional. El seu ball conjuga la més pura expressió flamenca amb una enorme plasticitat contemporània gràcies també als seus dots interpretatius. Ha passejat el seu ball per escenaris de tot el món, com en les Companyies d’Antonio Canales, Blanca Rey, Diego LLori o Joaquín Ruiz; i en els “tablaos”: “Corral de la moreria”, “La venta del gato” o “Zambra”, de Madrid, així como en el “Viernes flamenco” d’Osaka, a Japó. La seua faceta de bailaora i actriu li ha permés a la vegada ampliar les fronteres del seu àmbit professional amb la participació cinematogràfica en diversos llargmetratges. Tot açò perfectament conjugat confereix el seu ball d’un estil propi, molt personal, flamenc i ple de matissos.

La seu formació en el ball parteix del Real Conservatori de València, la qual va ser ampliada després amb estudis de Dansa Clàssica, Dansa Contemporània, Dansa Espanyola, Escola Bolera i Música i Història de l’Art, per després passar per l’Escola del Ballet Nacional d’Espanya, dirigit per Marienma (1987-1988). Conscient de la permanent evolució que viu el ball flamenco, assisteix amb assiduïtat a l’Escola “Amor de Dios” (Madrid), on rep lliçons de mestres de la talla artística de María Magdalena, Ciro, Cristóbal de los Reyes, Teresa Nieto, la Lupi i Belén Maya. Amant també de la interpretació, es forma en l’escola d’art dramàtic de Carlos Moreno, a Madrid.

Fruit de tot açò, i gràcies a formar part de grans companyies de dansa, ha pogut permetre’s ballar en teatres com el Barbican Centre de Londres o el mateix  Olympia de París. També va participar en el quadro flamenco de Diego Pantoja en els JJOO de Barcelona (1992).

La seua faceta com a actriu també la va dur a participar en diversos llargmetratges com “Muévete”, d’Antonio Drove, “Vengo” de Toni Gatlif, juntament amb Antonio Canales, “Son de Mar”, de Bigas Luna, o “Shadows in the distance”, d’Orlando Bosch. Bailaora professional i professora de ball, ha impartit lliçons a Madird, Londres, Cancun, Osaka I València, on resideix actualment.

El ball de Marta Sol destil.la “jondura”, “flamencura” i una enorme plasticitat que la porten a crear un estil personal que no deixa indiferent el públic. Per a Mediterranean Guitar és tot un luxe comptar amb la presència de Marta Sol formant part del seu elenc artístic.