Toni Cotolí

GUITARRISTA

Toni Cotolí s’ha consolidat com un dels màxims referents de la guitarra espanyola contemporània,  i ha dut la seua música pels Estats Units, Japó, Emirats Àrabs, i per descomptat,  per tot Europa.

Al llarg dels seus més de quinze anys de carrera professional, el guitarrista Toni Cotolí s’ha caracteritzat per la seua versatilitat musical, capaç d’abordar sota la seua emprenta personal de la guitarra espanyola, ritmes i corrents tan diferents com el flamenc, el tango, el blues, o el rock, passant per la impecable execució de les peces creades per grans compositors clàssics com Albéniz, Tárrega, Piazzola o Giuliani.

La seua formació comença en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València, la qual completarà al llarg dels anys en l’escola Luthier de Barcelona, la Robert Shuman Honchschule a Dusseldorf i en la Universitat de Cáceres on cursà el Màster d’Interpretació Musical dirigit pel prestigiós guitarrista Ricardo Gallén. Ha rebut diversos premis entre els qual cal destacar el Premi Fi de Grau Mitjà i el Premi d’Honor Fi de Carrera, així com el prestigiós Premi Euterpe de la Música de la Comunitat Valenciana l’any 2002.

Actualment compagina la seua activitat artística amb el seu treball a Guitarras Francisco Esteve i Guitarras Juan Hernández, on està  al càrrec del control de qualitat de l’ajustament dels instruments, així com el seu treball en el Col·legi Alemany de València com a professor de guitarra. A més, és un del impulsors de l’innovador Curs Ricardo Gallén de Guitarra i Fisioteràpia.

Tot aquest bagatge professional i aquesta àmplia trajectòria artística, es reflecteix en 6 CD’s editats: “Toni Cotolí” (2003), “Entre amigos” (2007), “Puesta de sol” (2010), “Sueños” (2014), “Aromas de guitarra-Oda” (2015) i “Rock Road” (2018).