Manuel Quintero

PERCUSSIONISTA

Percussionista amb una notable sensibilitat i de gran intuïció musical. Natural de Cadis, comença el seu camí en el flamenco en escoles i associacions de la seua terra natal com la Peña la Perla de Cadiz o la Tertulia Flamenca en San Fernando. Continua la seua formació en el Centre Europeu de Dansa, en l’Academia Martín Vargas, amb Rafael Cortés, juntament amb el pretigiós percussionista llatí Joel Páez.

En el seu recorregut artístic ha acompanyat artistes de la talla de José Anillo, Francisco Mesa “El nano”, El duende, Javier  Zamora, Guadalupe Giménez, Mercedes Cortés, i Juan de Pilar entre altres, compartint cartell amb Niña Pastori o Kiki Morente.

Destaca el seu treball en distintes companyies de dansa des dels seus inicis en 1995 amb la Companyia de Mila de Vargas. Amb la Companyia de Marta Sol participa en diferents festivals flamencos com en el Palau de la Música de València i en el Teatre Principal de Castelló dins de les seues Jornades Flamenques.

Forma part de la Compañia de Danza del Mediterráneo dirigida per José Huertas i Marta Fernández, i duu a escena distints espectacles com Mediterráneo, Formas Flamencas i La mar de Flamenco, amb les quals ha recorregut  els principals teatres nacionals i internacionals.

Actualment, és immers en el projecte discogràfic de la cantaora Isabel Julve “la Malquerida” alhora que és part integrant del sextet del guitarrista valencià Javier Zamora. A més, tot açò ho compagina amb actuacions en els principals locals del panorama flamenc valencià com Café del duende o Tablao Flamenco La Bulería. Destaca recentment el seu interés i dedicació per la pedagogia impartint diversos cursos i master class de percussió o compàs flamenco, així com fent col.laboracions amb guitarristes de primer nivell internacional com ara Juan Habichuela Nieto.