CONCERT DIDÀCTIC

La guitarra: Evolució de l’instrument a través del temps i de la seua música.

Toni Cotolí

L’objectiu principal d’aquest Concert Pedagògic és donar a conèixer als alumnes, tant de primària com de secundària, la guitarra com a instrument, la seua música i els seus diferents estils i variants.

Per a l’execució d’aquest concert didàctic s’utilitzen quatre guitarres diferents: una guitarra romàntica còpia d’una guitarra de l’any 1837 aprox. del luthier francés René-François Lacôte, una guitarra espanyola rèplica d’un disseny del mestre Antonio Torres, una guitarra flamenca, i una guitarra elèctrica, model Jackson Professional Archtop.

Amb cadascuna d’aquestes guitarres  s’interpreten peces de diferents estils i èpoques, començant el recorregut en el Classicisme de Luigi Legnani, passant per la Música Espanyola d’Albéniz i Tárrega o el Flamenc amb Soleá, Verdiales, Fandango de Huelva, Rumba i Guajira per desembocar en el Rock de Santana i un Blues a l’estil de  Rory Gallagher. Tota la música que s’execute serà comentada tant per la seua forma,com pels seus criteris interpretatius i estil. Tots aquests comentaris es complementaran amb explicacions sobre la construcció i evolució de la guitarra al llarg dels segles.