Javier Zamora

GUITARRISTA

Javier Zamora és considerat una de les guitarres flamenques més rellevants de la Comunitat Valenciana.

 Deixeble de l’escola de Juan “El chufa-hijo”, va estudiar en el Real Conservatori de Madrid i ha realitzat diferents cursos amb professionals de la talla d’Andrés Batista, Paco Peña, Gerardo Núñez, Óscar Herrero, Juan Gómez “Chicuelo” i  Rafael Riqueni.

El seu primer recital de guitarra flamenca el va fer amb només setze anys. L’any 2001 va fundar el grup musical “Javier Zamora Cuarteto”, i el 2005,  juntament amb el guitarrista clàssic Toni Cotolí, el duo “Guitarras del Mediterráneo”, concebent un nou so que uneix la guitarra flamenca amb la clàssica. En 2006 crea la música de l’espectacle “Memorias de la piel”, coreografiat i dirigit per Marta Sol. L’any següent, el 2007, compon i enregistra la part flamenca de la BSO del documental “40 años y un dia” sota les ordres del director Salvador Dolç. Així mateix, posteriorment també va participar en la pel·lícula “ Shadows in the distance”, El film, protagonitzat per Andrea Bruschi, també inclou en la seua banda sonora les creacions del guitarrista.

Al llarg de la seua dilatada vida professional i artística ha obtingut diferents guardons  entre els quals caldria destacar el tercer premi en el Concurso Nacional de Guitarra Flamenca del Cante de las Minas en La Unión (Murcia) l’any 1995, i  l’any  2009,  el premi a la difusió de la guitarra en les V Jornades de Guitarra “Ciutat de Dénia”(Alacant).