Isabel Montoro

RAPSODA

Isabel Montoro ha traçat el seu camí entre la comunicació i la poesia. Llicenciada en Periodisme, ha realitzat durant més de quinze anys “La Vereda”, un programa de Ràdio Klara en el qual ha posat veu a la poesia i a la cultura. També ha col·laborat en altres espais radiofònics i ha dut a terme programes monogràfics al voltant de nombrosos poetes.

Durant la seua trajectòria professional, ha compaginat el seu treball com a periodista i professora amb la seua participació en recitals poètics. Entre els escenaris on ha declamat es troben el Teatre Micalet, l’Ateneu Mercantil i l’Aula Magna de la Universitat de València. També ha actuat en concerts, llibreries i associacions culturals, així com en Russafart (esdeveniment artístic del barri de Ruzafa) i en diverses edicions de la Senda del poeta (activitat senderista en homenatge a Miguel Hernández).

Més enllà de la seua labor com a rapsoda, ha escrit articles periodístics, ha sigut membre del jurat en certàmens literaris i fotogràfics i ha intervingut com a ponent en nombrosos actes culturals. Des de fa més de deu anys exerceix la docència com a professora de Llengua Castellana i Literatura d’Ensenyament Secundari, alhora que desenvolupa la seua vocació d’ctivista poètica en activitats literàries.