FLAMENC

Guitarras del Mediterráneo

Toni Cotolí i Javier Zamora

Guitarras del Mediterráneo va nàixer l’any 2005, quan dos guitarristes valencians s’uniren al Japó per oferir el seu art. Javier Zamora (guitarra flamenca) i Toni Cotolí (guitara clàssica) uneixen el seu mestratge en un espectacle per oferir-nos la seua particular visió de l’expressió musical a través de la guitarra espanyola.

El 2007 enregistren “ Entre amigos”, el seu àlbum debut, un disc que combina la guitarra clàssica i la flamenca creant un nou so que naix de la fusió de dos estils diferents i a la vegada complementaris.

El repertori que ofereix Guitarras del Mediterráneo inclou temes clàssics i flamencs, delectant-nos amb peces com “Asturias” d’Isaac Albéniz, “Verano porteño” d’Ástor Piazzola, “Panaderos flamencos” d’Esteban de Sanlúcar, “Ímpetu” de Mario Escudero i inclús, “Aires serranos” (zapateado) del mateix Javier Zamora, peces totes elles plenes de passió, amb les quals seran capaços d’arribar-nos a l’ànima.

Aquest duo ha actuat en llocs tan dispars com Frankfurt (Alemanya), Los Angeles (USA), l’Institut Cervantes de Manchester (Anglaterra) o en múltiples escenaris de la geografia valenciana collint en tots ells els aplaudiments d’un públic que no va poder quedar-se indiferent davant el seu art i la seua màgia