Gloria Aleza

VIOLONCEL·LISTA

Violoncel·lista versàtil, Gloria Aleza interpreta clàssic, rock i flamenc, a més de música medieval i tradicional de diferents països amb diferents instruments d’època i tradicionals.

Es forma en el CIM de Mislata i en el Conservatori de València. L’any 2000 obté la Diplomatura de violoncel per “The Associated Board of the Royal Schools of Music” de Londres. A més, assisteix a cursos de perfeccionament amb Asier Polo, Ángel Luís Quintana, David Apellániz, Mariano García, Christophe Coin i Alexander Petras a Maastricht (Holanda). Completa la seua formació amb els professors Sergi Boadella i Marçal Cervera a Barcelona.

Ha format part de diferents orquestres i grups de càmera i també toca música d’autor amb el cantautor Antonio Selfa. L’any 2012 forma duo amb el guitarrista Toni Cotolí i col·labora en espectacles de dansa i teatre amb diverses companyies com a actriu i violoncel·lista.

Fruit de la seua inquietud musical, adquireix formació de música medieval i del Mediterrani oriental amb Paloma Gutiérrez del Arroyo i amb Efrén López amb qui toca en els seus grups “Abracadabra” i “EVO”. L’any 2015 forma el grup “Udiva” juntament amb Jaume Pallardó i Juanfran Ballestero, que interpreten ritmes del Mediterrani, i en 2016, amb Juanma Rivero, el grup “Vella Òbila”, especialitzat en música medieval. Col·labora en diversos projectes al costat de músics com Mara Aranda, Jota Martínez i Miquel Pérez Perelló.