CLÀSSIC

Concert d’Aranjuez

Diània Symphony Orquestra dirigida per Ramon Garcia i Soler, solista  Toni Cotolí

El Concert d’Aranjuez, escrit el 1939 a París, és sense dubte una de les composicions més conegudes del compositor valencià Joaquín Rodrigo, essent el concert per a guitarra més interpretat a nivell mundial.

Joaquín Rodrigo, malgrat no ser guitarrista, posseeix un ampli catàleg de composicions per a aquest instrument de gran valor tècnic i musical, i el seu èxit el converteix en un dels principals compositors de la postguerra espanyola.

El Concert d’Aranjuez és la primera obra escrita per Rodrigo per a guitarra i orquestra. La seua estrena mundial es produí el 9 de novembre de  1940 en el Palau de la Música Catalana de Barcelona, i el solista fou el guitarrista burgalés Regino Sáinz de la Maza, acompanyat per l’Orquestra Filarmònica de Barcelona dirigida per César Mendoza Lasalle, essent així el primer concert per a guitarra i orquestra de la història de la música espanyola del segle XX.

En aquesta ocasió podem gaudir d’aquesta bellíssima obra interpretada per la prestigiosa Diània Symphony Orchestra composta per destacats solistes i professors de tot el territori valencià, i dirigida pel mestre Ramon Garcia i Soler, formació que ha rebut entre altres premis, les medalles de plata i or dels Global Music Awards als EEUU. I com a solista de guitarra, Toni Cotolí, qui s’encarregarà de convertir en poesia amb els seu instrument les notes d’aquesta peça única en la història de la música espanyola.

Sense cap dubte, un espectacle inoblidable d’aquells que t’arriben al cor i durant el qual podrem descobrir la fragància de les magnòlies, la refilada dels ocells i el gràcil cantussol en les fonts dels jardins d’Aranjuez.